Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka dle Jitky H.)
4. 8. 2009
Tvarohová buchta "bez těsta" (mňamózní rychlovka dle Jitky H.)
Jako těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Nádivka:
3 tvarohy v kostce (lepší ty z papíru)
3 celá vejce
350ml mléka
cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší)
25ml rumu
1 vanilkový pudink (JEN prášek)
může být i citrónová kůra
Vršek buchty poklademe plátky Hery.
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).
Ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně. Pokud budete dělat nádivku s přídáním pudinku, pudink se tam dává sypký!!!
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný hluboký plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý.
Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrotka. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.
Tip Holky: Do spodní vrstvy sypké hmoty jsem přidala kakao, do náplně jsem dala jak pudink, tak i rozinky a citrónovou kůru. Výsledek vypadá esteticky velmi pěkně :-). A chuťově opravdu mňamózní!!!
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).
Ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně. Pokud budete dělat nádivku s přídáním pudinku, pudink se tam dává sypký!!!
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný hluboký plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý.
Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrotka. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.
Tip Holky: Do spodní vrstvy sypké hmoty jsem přidala kakao, do náplně jsem dala jak pudink, tak i rozinky a citrónovou kůru. Výsledek vypadá esteticky velmi pěkně :-). A chuťově opravdu mňamózní!!!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář